Пиріг з яблучно-лимонною начинкою

Домашній пиріг з яблучно-лимонною начинкою – чудові ласощі до чашки ароматного чайного напою або кави.

Домашній пиріг з яблучно-лимонною начинкою – чудові ласощі до чашки ароматного чайного напою або кави. Таку випічку можна приготувати і просто без приводу, і запропонувати її як десерт до святкового столу. Тісто для яблучного пирога замісимо на вершковому маслі. Щодо начинки, то яблука підійдуть будь-якого сорту. Солодощі яблучно-лимонного «наповнювача» для пирога відкоригуємо за допомогою цукрового піску. Можна приступати.

Інгредієнти

  • Яблуко: 400 г
  • Лимон: 0,5 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка (+ для начинки до смаку)
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Олія вершкове: 100 г
  • Молоко: 75 мл
  • Борошно пшеничне: 225 г
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка

Приготування

Підготуємо за списком необхідні продукти. Олія має бути м'якою, молоко – теплим.

У відповідну миску кладемо курячий жовток. Підсипаємо до нього цукровий пісок та сіль. Інгредієнти перетираємо до одержання однорідного складу.

У масу, що вийшла, додаємо м'яке вершкове масло, вливаємо свіже молоко. Інгредієнти між собою перемішуємо.

У суміш, що у нас вийшла, просіюємо невеликими частинами борошно разом із розпушувачем для тесту.

Замішуємо для пирога м'яке тісто, яке не липне до долоні. На час приготування начинки тісто приберемо в холодильник, загорнувши целофановий мішечок.

Зробимо для пирога начинку. Очищаємо від шкірки яблука, видаляємо насіння. Подрібнюємо фрукти теркою. Яблуневу масу, що вийшла, поливаємо лимонним соком (приблизно 2 ст. ложки). Лимонну шкірку дрібно натираємо. Цедру викладаємо до яблук.

Дістаємо з холодильника охолоджене тісто, ділимо його на 2 нерівні частини. Більшу частину – основу пирога – розкочуємо в круглий пласт. Укладаємо пласт на лист, розміщуємо яблучну начинку, яку за смаком посипаємо цукром.

Тісто, що залишилося, також розкочуємо в пласт. Закриваємо ним начинку, формуємо пиріг, міцно скріплюючи краї. На поверхні за допомогою вилки робимо проколи.

Пиріг із яблучно-лимонною начинкою завантажуємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 або 40 хвилин.

Пиріг із начинкою з яблук та лимона приготувався. Коли він охолоне, розрізаємо на порції та подаємо з улюбленими напоями до столу! Приємного та смачного перекушування!