Домашній пиріг з яблучно-лимонною начинкою – чудові ласощі до чашки ароматного чайного напою або кави. Таку випічку можна приготувати і просто без приводу, і запропонувати її як десерт до святкового столу. Тісто для яблучного пирога замісимо на вершковому маслі. Щодо начинки, то яблука підійдуть будь-якого сорту. Солодощі яблучно-лимонного «наповнювача» для пирога відкоригуємо за допомогою цукрового піску. Можна приступати.
Інгредієнти
- Яблуко: 400 г
- Лимон: 0,5 шт.
- Цукор: 1 ст. ложка (+ для начинки до смаку)
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Жовток яєчний: 1 шт.
- Олія вершкове: 100 г
- Молоко: 75 мл
- Борошно пшеничне: 225 г
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
Приготування
Підготуємо за списком необхідні продукти. Олія має бути м'якою, молоко – теплим.
У відповідну миску кладемо курячий жовток. Підсипаємо до нього цукровий пісок та сіль. Інгредієнти перетираємо до одержання однорідного складу.
У масу, що вийшла, додаємо м'яке вершкове масло, вливаємо свіже молоко. Інгредієнти між собою перемішуємо.
У суміш, що у нас вийшла, просіюємо невеликими частинами борошно разом із розпушувачем для тесту.
Замішуємо для пирога м'яке тісто, яке не липне до долоні. На час приготування начинки тісто приберемо в холодильник, загорнувши целофановий мішечок.
Зробимо для пирога начинку. Очищаємо від шкірки яблука, видаляємо насіння. Подрібнюємо фрукти теркою. Яблуневу масу, що вийшла, поливаємо лимонним соком (приблизно 2 ст. ложки). Лимонну шкірку дрібно натираємо. Цедру викладаємо до яблук.
Дістаємо з холодильника охолоджене тісто, ділимо його на 2 нерівні частини. Більшу частину – основу пирога – розкочуємо в круглий пласт. Укладаємо пласт на лист, розміщуємо яблучну начинку, яку за смаком посипаємо цукром.
Тісто, що залишилося, також розкочуємо в пласт. Закриваємо ним начинку, формуємо пиріг, міцно скріплюючи краї. На поверхні за допомогою вилки робимо проколи.
Пиріг із яблучно-лимонною начинкою завантажуємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 або 40 хвилин.
Пиріг із начинкою з яблук та лимона приготувався. Коли він охолоне, розрізаємо на порції та подаємо з улюбленими напоями до столу! Приємного та смачного перекушування!