Якщо ви любите шашлик з курки і є власником сковороди гриль-газ, то цей рецепт вам знадобиться. Пропоную вам зробити шашлик з курячих крилець на сковороді гриль- газ, який виходить смачним, соковитим і дуже апетитним на вигляд. Курячі крильця ми спочатку замаринуємо, а потім посмажимо на сковороді під кришкою. До речі, за цим рецептом крильця можна запекти і в духовці (щоправда, збільшиться час запікання до 45-50 хвилин).
Інгредієнти
- Крила курячі: 10 шт.
- Соус соєвий: 5 ст. ложок
- Мед: 1 ст. ложка
- Імбир мелений: 0,5 ч. ложки
- Часник: 3 зубчики
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо за списком інгредієнти.
Приготуємо для замочування курячих крилець пікантний маринад. У невелику миску вливаємо соєвий соус, доповнюємо його медом, олією та меленим імбиром. Очищаємо часникові часточки, пропускаємо через прес. Інгредієнти маринаду ретельно перемішуємо.
Кожне куряче крильце розрізаємо по суглобах на 3 частини.
Для шашлику використовуватимемо лише великі частини крил, кінці нам не знадобляться. Заготовку для шашлику солимо та перчимо.
Вливаємо до курячих частин підготовлений пікантний маринад.
Ретельно перемішуємо. Ставимо миску з курячими крильцями в маринаді на полицю холодильника, затягнувши тару харчовою плівкою. Маринуємо крила протягом 3-х годин.
Замариновані крильця поміщаємо на решітку сковороди гриль-газ.
Під кришкою смажимо шашлик із курячих крилець 35-40 хвилин.
Курячий шашлик із крилець готовий, пригощайтеся на здоров'я!