Тушонка з курки в мультиварці

Тушонка – це смачна м'ясна заготівля, яка завжди виручить господарок. Тушонка з курки в мультиварці зберігається в холодильнику, як правило, протягом місяця я її всю використовую.

Тушонка з курки – це смачна м'ясна заготівля, яка завжди виручить господарок. З курячої тушонки можна приготувати різні супи та другі страви. Зазвичай я готую тушонку з курки в мультиварці, адже це просто і без зайвого кулінарного клопоту. Домашня тушонка з курки в мультиварці зберігається в холодильнику, як правило, протягом місяця я її всю використовую.

Перед приготуванням тушонки рекомендується замочити тушки курки у холодній воді на 30 хвилин.

Інгредієнти

  • Курка: 2 кг
  • Сіль: 25 г
  • Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Перець запашний горошком: 6 шт.
  • Лист лавровий: 3 шт.

Приготування

Щоб зробити тушонку з курки у мультиварці, візьмемо необхідні продукти. Я використала дві невеликі курочки.

Промиті тушки курки обсушуємо паперовими рушниками та рубаємо невеликими шматочками.

Шматочки курки перекладаємо у знімну чашу мультиварки. Закриваємо мультиварку кришкою. На дисплеї вмикаємо програму «гасіння». Час встановлюємо на 3:00.

Через цей час відкриваємо мультиварку і акуратно, щоб не обпектися, витягаємо зі шматочків курки кісточки.

Куряче м'ясо, що залишилося за смаком солимо, перчимо (сіль використовуємо з розрахунку 12-15 г на 1 кг курки). Додаємо горошини запашного перцю та лавровий лист.

Знову закриваємо мультиварку кришкою, виставляємо режим гасіння ще на одну годину.

Готову курячу тушонку розкладаємо в заздалегідь простерилізовані баночки і закриваємо кришками. Коли банки з тушонкою охолонуть, для зберігання ставимо їх у холодильник. З 2 кг курки виходить приблизно 1,5 л тушонки.

Смачну та соковиту тушонку з курки використовуємо для приготування супів або других страв. Всім смачного!