Тушонка з курки – це смачна м'ясна заготівля, яка завжди виручить господарок. З курячої тушонки можна приготувати різні супи та другі страви. Зазвичай я готую тушонку з курки в мультиварці, адже це просто і без зайвого кулінарного клопоту. Домашня тушонка з курки в мультиварці зберігається в холодильнику, як правило, протягом місяця я її всю використовую.
Перед приготуванням тушонки рекомендується замочити тушки курки у холодній воді на 30 хвилин.
Інгредієнти
- Курка: 2 кг
- Сіль: 25 г
- Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки (за смаком)
- Перець запашний горошком: 6 шт.
- Лист лавровий: 3 шт.
Приготування
Щоб зробити тушонку з курки у мультиварці, візьмемо необхідні продукти. Я використала дві невеликі курочки.
Промиті тушки курки обсушуємо паперовими рушниками та рубаємо невеликими шматочками.
Шматочки курки перекладаємо у знімну чашу мультиварки. Закриваємо мультиварку кришкою. На дисплеї вмикаємо програму «гасіння». Час встановлюємо на 3:00.
Через цей час відкриваємо мультиварку і акуратно, щоб не обпектися, витягаємо зі шматочків курки кісточки.
Куряче м'ясо, що залишилося за смаком солимо, перчимо (сіль використовуємо з розрахунку 12-15 г на 1 кг курки). Додаємо горошини запашного перцю та лавровий лист.
Знову закриваємо мультиварку кришкою, виставляємо режим гасіння ще на одну годину.
Готову курячу тушонку розкладаємо в заздалегідь простерилізовані баночки і закриваємо кришками. Коли банки з тушонкою охолонуть, для зберігання ставимо їх у холодильник. З 2 кг курки виходить приблизно 1,5 л тушонки.
Смачну та соковиту тушонку з курки використовуємо для приготування супів або других страв. Всім смачного!