Готове листкове тісто – це паличка-виручалочка для господарок. З цього напівфабрикату можна спекти смачні прошарки, пироги, круасани тощо. Пропоную в духовці приготувати рогалики з варенням із листкового тіста, які чудово доповнять чаювання в колі близьких.
Інгредієнти
- Тісто листкове бездрожжеве: 250 г
- Варення: 4 ч. ложки (густе)
- Яйце куряче: 1 шт.
- Кунжут: 1 ч. ложка
Приготування
Для рецепту рогаликів беремо інгредієнти за списком. Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки і за кімнатної температури розморожуємо його.
Поверхня столу посипаємо трохи борошном, розкочуємо тісто квадрат, з якого вирізаємо коло. Для зручності скористайтеся трафаретом тарілкою або кришкою. Розрізаємо круглий пласт тіста на 8 сегментів.
На кожну частину заготовки з широкого боку кладемо по півчайної ложки густого варення.
Кожну заготівлю повертаємо до центру у формі рогалика.
Заготівлі рогаликів перекладаємо на лист, який краще застелити пергаментом. Збиваємо яйце і змащуємо їм рогалики.
Додатково кожен рогалик посипаємо зверху кунжутом (можна також використовувати мак).
Завантажуємо лист з рогаликами в розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин.
Смачні рогалики із листкового тіста з варенням готові. Всім приємного чаювання!